2014. március 14., péntek

Egyszeru sajtos, paradicsomos sult csirke

Nalunk nagy kedvenc a paradicsomos, tesztas etel. Mindegy, hogy mi az, csak legyen paradicsom szosz benne es tesztaval legyen. Ezeket meg a lanyom is megeszi, bar neha az az erzesem, hogy valogatosabb, mint en voltam gyerekkent ^-^
Nagyon finom trappista sajttal, de ha meg kulonlegesebbe akarjuk tenni, hasznaljunk parmezan es mozzarela sajtot egyutt.



Hozzavalok:
Csirkemell file (vekony szeletekre vagva), petrezselyem, bazsalikom, majoranna, so, bors, 3-4 evokanal olaj, trappista sajt, teszta,
A szoszhoz:
360 g suritett paradicsom, 1 nagyobb fej voros hagyma (aprora vagva), 2-3 gerezd fokhagyma (aprora vagva), 2-3 evokanal olaj, 2-3 evokanal sotlan vaj, so, bors, bazsalikom, oregano, piros paprika, viz,

Elkeszites:
1. A tesztat kifozzuk, sos, olajos vizben, majd leszurjuk, lecsepegtetjuk.
2. A szoszhoz keves olajon 2-3 percig piritjuk a hagymat es a fokhagymat, majd a tuzrol leveve fuszerezzuk a bazsalikommal, oreganoval, hozzaadjuk a paprikat, sot, borsot es suritett paradicsomot, elkeverjuk, majd osszefozzuk, szukseg szerint keves vizet adunk hozza. Folyamatos keveres mellett jo 15 percig fozzuk, majd kostoljuk meg szukseg szerint fuszerezzuk, esetleg adjunk hozza cukrot. Vegul kanalankent keverjuk hozza a vajat.
3. A csirkehez az olajjal ossze keverem a sot, borsot, fuszereket, majd mindket oldalt bekenjuk vele. Olajjal megkent tepsibe teszuk, hogy kicsit egymasra logjanak, majd a paradicsom szosszal megkenjuk a tetejuket es reszelt vagy szeletelt sajttal betakarjuk. Elore melegitett sutoben, kozepes hofokon 20-25 percig sutjuk, vagy mig a hus atsul.
4. A maradek szoszt osszekeverjuk a kifott tesztaval es a hus melle kinaljuk.

Tipp: ha maradna a szoszbol, miutan kihult, tegyuk melyhutobe, igy akar 6 honapig is elall.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése