2014. március 28., péntek

Spagetti ala Carbonara

Parom es lanyom is nagy teszta rajongo. Nalunk akar a het minden napjan is lehetne valamilyen tesztas etel. De foleg paradicsomos szosszal a nagy kedvenc.
Parom el sem tudta eloszor kepzelni, hogy Carbonara?! Semmi szaft, szosz nincs hozza?! Csak ures teszta?! Probaltam eloszor magyarazgatni, de nem igazan tudta elkepzelni... Igy neki alltam es megcsinaltam inkabb.
Azota ez is nagy kedvenc lett es mivel a sonka nem egy nehez zsiros hus, nyaron tokeletes, konnyu ebed.


Spagetti ala Carbonara

Hozzavalok:
1 csomag spagetti teszta, 15-20 dkg sonka vagy bacon szalonna (kockara vagva), 2-3 tojas, fokhagyma (lereszelve vagy aprora vagva), so, bors, petrezselyem, 1 bogre a teszta fozovizebol, reszelt sajt

Elkeszites:
1. A tesztat a csomagolas szerinti modon kifozzuk, majd lecspegtetjuk, a vizbol egy nagy bogrenyit felre teszunk.
2. A bacont szaraz sepenyoben (vagy nagyon keves olajban) megpiritjuk, a fokhagymaval.
3. A tojasokat felverjuk, sozzuk, borsozzuk, hozzakeverjuk a reszelt sajtot.
4. Ha a bacon mar ropogos, hozzaadjuk a tesztat kicsit at melegitjuk. Raontjuk a teszta fozovizet, majd a tuzrol leveve hozzakeverjuk a tojast. Gyorsan keverjuk a tesztat, nehogy megrantottasodjon a tojas.
5. Tetejet friss petrezselyemmel megszorjuk. Pluszba kinaljunk hozza reszelt sajtot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése